×
Back

Industry Track: voor financiële dienstverlening - deel 2

Fraudedetectie is mensenwerk. Of toch niet?

NB: Voor deze branche-specifieke track kunt u zich voor de gehele sessie inschrijven die in ronde 1 en 2 plaatsvindt. Op de registratiepagina dient u hiervoor zowel ronde 1 als ronde 2 te selecteren. De track wordt onderbroken door de lunch. Het is ook mogelijk één ronde te volgen. Selecteer daarvoor de ronde van uw keuze (ronde 1 of ronde 2).

Inhoud van beide sessies samen: Fraudedetectie is mensenwerk. Of toch niet?
De track voor financiële instellingen draait dit jaar volledig om het onderwerp “fraude”. Om fraude te kunnen detecteren is analyse van grote, sterk groeiende hoeveelheden data nodig. Dat vergt nu nog veel mensenwerk, maar er wordt steeds meer gebruik gemaakt van machine learning en artificial intelligence om afwijkende patronen, vreemde transacties en alle mogelijke verschijningsvormen van fraude op te sporen. Daartegenover staat toenemende regelgeving voor financiële instellingen, waarbij data steeds langer bewaard moet worden en bovendien beschikbaar gesteld aan derden volgens de PSD2. De sterke groei van compliance-afdelingen bij financiële instellingen laat zien hoe lastig deze materie is.

Tijdens deze track zullen verschillende sprekers, waaronder Meint Post, interim CIO bij MoneyYou, dieper ingaan op fraude analytics en compliance bij diverse financiële dienstverleners en de rol die ICT-oplossingen daarin kunnen spelen. Meint Post vertelt hoe MoneyYou een uniek realtime fraudesysteem van de grond af heeft gebouwd. Waar liep MoneyYou tegenaan tijdens de ontwikkeling? Wat heeft het systeem opgeleverd? Wat zijn de key take aways voor iedereen die nadenkt over het ontwikkelen van een fraudesysteem? Meint geeft ook inzicht in de relatie tussen het emailen van persoonsgegevens en de AVG / GDPR wet. Waar moet je rekening mee houden en welke oplossingen zijn er?

Ook VIVAT, een trendsettende financiële dienstverlener, komt aan het woord. Zij vertellen hoe VIVAT omgaat met fraudedetectie om onterechte claims of misleidende polisaanvragen te detecteren. VIVAT geeft in haar presentatie voorbeelden van opgespoorde fraudes met behulp van geavanceerde data analytics oplossingen. Deze inspiratiesessie biedt een ideale gelegenheid om uw licht op te steken rondom deze complexe materie en te discussiëren en te netwerken met collega’s uit de branche.

Sprekers ronde 1 (start 11.30):

  • Introductie door Jeroen Bronkhorst (account TCO) en Hans Mattijssen (Accountmanager) van HPE.
  • Meint Post, Interim CIO bij Moneyou

Dit betreft ronde 2 (start 13.45) waarbij u de volgende sprekers kunt verwachten:

  • Vlad Mamotsjov, data scientist bij Vivat
  • Blockchain ‘pecha kucha’ sessie door Jeroen Bronkhorst