×
Back

Industry Track: voor de zorgsector (care & cure) - deel 1

Digitale innovaties in de zorg

NB: Voor deze branche-specifieke track kunt u zich voor de gehele sessie inschrijven die in ronde 1 en 2 plaatsvindt. Op de registratiepagina dient u hiervoor zowel ronde 1 als ronde 2 te selecteren. De track wordt onderbroken door de lunch. Het is ook mogelijk één ronde te volgen. Selecteer daarvoor de ronde van uw keuze (ronde 1 of ronde 2).

Het betreft hier ronde 1 waarin u de volgende sprekers kunt verwachten:

 • Intro door Harry Verbunt van HPE, inclusief klantcase
 • Verbeteren van resultaat na beroertes met behulp van een Blockchain in a box oplossing. Door Reinier van der Drift, Tymlez en Merel Broers, Chief Research Officer bij Nico.lab (concreet voorbeeld van Blockchain in de zorg)

U kunt zich ook separaat inschrijven voor ronde 2, waarin u het volgende kunt verwachten:

 • Paul Vos, CEO IqMessenger (merkonafhankelijk softwareplatform voor integratie van alarm- en communicatiesystemen)
 • SAP (hoe transformeer je data in zorgrelevante informatie?)

Inhoud van de sessies: Digitale innovaties in de zorg

Tijdens deze inspiratiesessie voor care én cure organisaties hebben we een aantal zeer interessante, en vooral inspirerende sessies voor u in petto. Geen productpresentaties, geen bits & bytes, maar interessante nieuwe ontwikkelingen om u te inspireren.

 • IQ Messenger vertelt over haar merkonafhankelijke softwareplatform voor de integratie van alarm- en communicatiesystemen. Een mooi voorbeeld van de manier waarop technologie de zorg helpt verbeteren. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: 
  • Wifi als standaard draadloze infrastructuur en de opmars van alarmering met Smart devices
  • Veiligheid voor zorgprofessionals: Persoonlijke alarmering met plaatsbepaling en wetgeving
  • Veiligheid voor patiënten: patiënt identificatie en telemetrie alarmering

 • Ook Blockchain in de zorg komt aan bod aan de hand van een presentatie door Tymlez en Nico.lab. Zij zetten Blockchain-technologie in om informatie over hersenscans uit te wisselen tussen specialisten. Het doel? Specialisten helpen om zo snel mogelijk de juiste behandeling voor beroertes te starten met behulp van innovatieve technologieën als artificial intelligence en blockchain
 • SAP vertelt hoe zorginstellingen waarde uit data kunnen halen, bijvoorbeeld om een 360% beeld te krijgen van patiënten. Ze gaan hierbij ook in op hun innovatieve oplossing waarmee in de VS nu 40.000 oncologen data met elkaar laten delen (en waarmee ook patiënten ervaringen met elkaar delen).

In deze informatieve track krijgt u niet alleen een aantal interessante nieuwe toepassingen te zien van ICT in de zorg, maar gaan we ook dieper in op het werkelijke pijnpunt bij veel zorginstellingen: het leggen van een digitaal fundament onder de zorg.