×
Back

Plenair: keynote door Ajax

Everything computes, zelfs in het moderne voetbal. Dat is een van de redenen waarom AFC Ajax een technologie-partnership heeft afgesloten met HPE. Ajax gaat namelijk gebruikmaken van ‘state-of-the-art’ HPE-technologie om met name de “player performance” te verbeteren, bijvoorbeeld door videobeelden razendsnel te verwerken en beschikbaar te stellen. Daarnaast kan de trainingsactiviteit van spelers worden gevolgd en geanalyseerd om een optimale trainingsinspanning te realiseren. Ontdek in deze sessie hoe Ajax gebruik maakt van big data analyse en artificial intelligence tijdens deze inspirerende en sportieve keynote door Ajax zelf! Deze presentatie wordt gegeven door Mark van Leest en Troy Douglas.

Over Mark van Leest:

Mark is al sinds 2007 actief bij Ajax. Tot 2016 was hij Hoofd Media. Nu is hij Information Officer bij ICT AFC Ajax. Voordat hij bij Ajax kwam, werkte Mark bij Warner Bros (New York) en Universal (Londen).

Over Troy Douglas:

Sinds 2016 is Troy Douglas looptrainer bij 'Performance Betaald Voetbal AFC Ajax'. Zelf heeft hij 4 keer deelgenomen aan de Olympische Spelen, heeft hij in 2003 brons gehaald bij het WK Atletiek en is hij 5 keer Nederlands kampioen Sprint (60m/100m) geworden.